Werkwijze

Als we besluiten samen aan de slag te gaan met een interieurontwerp, doorlopen we altijd een aantal fasen, afhankelijk van jouw wensen die we van tevoren goed hebben besproken! 

1.

SCHETSONTWERP

We starten met een moodboard voor de sfeerbepaling en een aantal 2D indelingsvoorstellen, zodat je goed alle mogelijke opties kunt zien. Ik maak hierbij gebruik van beeldmateriaal per ruimte om alles toe te lichten. Ook laat ik een eerste voorstel zien voor kleur en materialen.

2.

VOORLOPIG ONTWERP

In deze fase maken we de 2D indeling definitief, wordt het lichtplan gemaakt, maatwerk toegevoegd waar nodig en worden voorstellen gedaan voor meubels en verlichting. Hierin worden ook alle maatvoeringen van de meubels meegenomen.

Optioneel in deze fase is 3D.

3.

UITWERKING ONTWERP

In deze fase help ik je met alle definitieve keuzes te maken, voor meubels, behang, kleuren, vloeren, wandafwerking, raambekleding en verlichting. Je ontvangt een shoplijst of we gaan samen een dagdeel shoppen om alles aan te schaffen. Zo ben je in een keer klaar en werkt heel prettig.

Ook kunnen we je in contact brengen met partijen en/of leveranciers waarmee ik graag werk, als daar behoefte aan is.

4.

PROJECTBEGELEIDING

Als je graag ontzorgd wilt worden help ik je met offerte aanvragen, zoeken van de juiste leveranciers en vakmensen, zoals meubelmakers, schilders en andere, om te zorgen dat alles exact wordt uitgevoerd zoals het bedoeld is en kan ik ook de planning op me nemen.

5.

STYLING

Als de basis staat en de  meubels zijn er, is het tijd voor de finishing touch. Het mooiste is een combinatie te maken van eigen spullen en accessoires passend in het plan. Als je wilt kan ik je hiermee goed helpen, gezien de grote kennis aan leuke en bijzondere winkels.

Hierna is het project helemaal af!

FAQ

Een interieurontwerp is altijd maatwerk, geen enkel huis en de wensen van de klant zijn hetzelfde. Bij diensten heb ik een aantal basispakketten opgesteld aan de hand van de meest gestelde woonvragen. Dit geeft een goed beeld wat je kunt verwachten!

De meeste opdrachten zijn op ongeveer een half uur tot 40 minuten reisafstand. Een nauwe samenwerking is belangrijk en ook om geregeld ter plaatse aanwezig te zijn, op deze manier kan dat goed.

Dit is afhankelijk van de lopende projecten, wanneer het project kan starten. Vanaf de start kun je uitgaan van circa 10 weken, en ook afhankelijk van jouw wensen. Het is belangrijk de tijd te nemen om tot het beste resultaat te komen, en afhankelijk van hoe vol de agenda zitten en hoe snel de communicatie verloopt.

Het liefst zo vroeg mogelijk, wanneer alles nog aangepast kan worden. Voor nieuwbouw betekent dit voordat het minder en minderwerk bepaald wordt. Bij een bestaande woning is dit afhankelijk van de wensen voor de verbouwing.

Een intake is altijd vrijblijvend. Het is zowel voor jullie als voor mij essentieel dat we een klik hebben, qua stijl, qua team en qua tijdsplanning. Een intake geeft altijd een goed beeld en gevoel hierover.

Ook kan ik je dan voorbeelden van andere projecten laten zien, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Toggle Content

let's connect

Wil je aan de slag met je huis en/of interieur, of heb je andere woonvragen, ik help je graag!